Դիմակները շատ բարերար ազդեցություն են թողնում դեմքի մաշկի, և պարանոցի վրա: Հաճախակիորեն օգատգործելու դեպքում պահպանում է մաշկի թարմ տեսքը ակտիվացնելով արյան շրջանառությունը, լավացնում մաշկի սնուցումը և հարթեցնում կնճիռները: Դիմանկերի որոշ տեսակներ ունեն բուժիչ հատկություններ՝ նեղացնում են լայնացած ծակոտիները, վերացնում են բորբոքումը, և նպաստում են սնուցող կամ կենսաբանորեն ակտիվ նյութերի ներծծմանը մաշկի մեջ, արագացնելով մաշկի վերականգնումը և պրոբլեմների վերացմանը:
Դիմակները բաղկացած են հիմնական և լրացուցիչ նյութերից, կարող են լինել ճարպեր, ալյուր, վարսակի ցորեն, կավ և փոշենման նյութեր:
Որոշ դիմակներին կարող ենք ավելացնել վիտամիններ, թուրմեր, դեղաբույսեր, մզվածքներ: Դիմակները պետք է պատրաստել օգտագործելուց առաջ:
Դիմակները քսելու համար նախապես դեմքը պետք է լվանալ հատուկ բորբոքիչ օճառներով: Դիմակներ քսելու համար պետք է ունենալ՝ պլասմասայի ամաններ, վրձիններ բնական մազերից: Պետք է քսելուց առաջ պահպանել որոշակի կանոններ սկսած պայմաններից:
Դիմակը պետք քսել կզակային գոտուց կամ ներքևից մերսման գոտիներով:
Այս աղյուսակից մենք կարող ենք իմանալ թե որ մրգերն ու հատապտուղներն համապատասխանում:
գազար կարտոֆիլ կաղամբ լոլիկ ձմերուկ սեխ խնձոր տանձ
Նորմալ մաշկ + + + + + + + +
Չոր մաշկ + - + + + + - -
Չորացող մաշկ + - + - - - + -
Զգայուն մաշկ + - + - - + + -
Բորբոքված մաշկ - - - - - - + +
Ճարպոտ մաշկ + - + - - - - -
Կորյակներով մաշկ - + + - + - - -
Թորշմող մաշկ + + + + + + + +
Կնճռոտված մաշկ + - - - + + + -
Գոյություն ունեն խիտ և ճարպոտ դիմակներ: Խիտ դիմակներ կարել է քսել մատներով: Ճարպոտ դիմակները պետք է քսել հանգույցներով կամ բամբակե խծուծով:
Կան դիմակներ, որոնց դեպքում բացառվում են ջրի օգտագործումը, տաք լվացվելը, սառը ջրով լվացվելը:
Դեմքին դիմակը պետք է պահել 20 րոպեից ոչ պակաս, դիմակներ կան որոնք կարող են պահել 40-45 րոպե՝ պարաֆինե դիմակներ: Սակայն եթե դիմակը դեմքի վրայից չհեռացվի ճիշտ ժամանակին կարող են առաջացանել մաշկի ամբողջականության խախտում, որից հետո կառաջանա վերքեր, իսկ եթե ամբողջականության խախտում չառաջանա, ապա կարող է չափից շատ ձգել մաշկը, միմիկայի մկանները կենթարկվեն տրավմայ, որն էլ կբերի հոգնածության տհաճ զգացողության: Առավել հաճախ մաշկի վրա հանգստացնող և բուժիչ ներգործություն են թողնում այն դիմակները, որոնք պատրաստում են բնական միջոցներով՝ կավը, ցեխը, մեղրը, դեղաբույսերը, լոսյոնները, շպարահան կաթերը, կրեմները և լվացման օճառները:
Դիմակները բաղկացած են հիմնական և լրացուցիչ նյութերից, կարող են լինել ճարպեր, ալյուր, վարսակի ցորեն, կավ և փոշենման նյութեր:
Որոշ դիմակներին կարող ենք ավելացնել վիտամիններ, թուրմեր, դեղաբույսեր, մզվածքներ: Դիմակները պետք է պատրաստել օգտագործելուց առաջ:
Դիմակները քսելու համար նախապես դեմքը պետք է լվանալ հատուկ բորբոքիչ օճառներով: Դիմակներ քսելու համար պետք է ունենալ՝ պլասմասայի ամաններ, վրձիններ բնական մազերից: Պետք է քսելուց առաջ պահպանել որոշակի կանոններ սկսած պայմաններից:
Դիմակը պետք քսել կզակային գոտուց կամ ներքևից մերսման գոտիներով:
Այս աղյուսակից մենք կարող ենք իմանալ թե որ մրգերն ու հատապտուղներն համապատասխանում:
գազար կարտոֆիլ կաղամբ լոլիկ ձմերուկ սեխ խնձոր տանձ
Նորմալ մաշկ + + + + + + + +
Չոր մաշկ + - + + + + - -
Չորացող մաշկ + - + - - - + -
Զգայուն մաշկ + - + - - + + -
Բորբոքված մաշկ - - - - - - + +
Ճարպոտ մաշկ + - + - - - - -
Կորյակներով մաշկ - + + - + - - -
Թորշմող մաշկ + + + + + + + +
Կնճռոտված մաշկ + - - - + + + -
Գոյություն ունեն խիտ և ճարպոտ դիմակներ: Խիտ դիմակներ կարել է քսել մատներով: Ճարպոտ դիմակները պետք է քսել հանգույցներով կամ բամբակե խծուծով:
Կան դիմակներ, որոնց դեպքում բացառվում են ջրի օգտագործումը, տաք լվացվելը, սառը ջրով լվացվելը:
Դեմքին դիմակը պետք է պահել 20 րոպեից ոչ պակաս, դիմակներ կան որոնք կարող են պահել 40-45 րոպե՝ պարաֆինե դիմակներ: Սակայն եթե դիմակը դեմքի վրայից չհեռացվի ճիշտ ժամանակին կարող են առաջացանել մաշկի ամբողջականության խախտում, որից հետո կառաջանա վերքեր, իսկ եթե ամբողջականության խախտում չառաջանա, ապա կարող է չափից շատ ձգել մաշկը, միմիկայի մկանները կենթարկվեն տրավմայ, որն էլ կբերի հոգնածության տհաճ զգացողության: Առավել հաճախ մաշկի վրա հանգստացնող և բուժիչ ներգործություն են թողնում այն դիմակները, որոնք պատրաստում են բնական միջոցներով՝ կավը, ցեխը, մեղրը, դեղաբույսերը, լոսյոնները, շպարահան կաթերը, կրեմները և լվացման օճառները:
0 մեկնաբանություն(ներ):
Post a Comment